З новим захватом OFG, який імітує руку людини, Schmalz має новий вакуумний гріппер в своєму портфелі, що захоплює продукт міцно і в той же час делікатно. Такі крихкі продукти, як пончики, шоколадні цукерки, фрукти, овочі можуть безпечно упаковуватись та залишатись цільними.

  Автоматичні процеси підвищують ефективність та безпеку виробництва у харчовій промисловості. Обладнання для захвату та переміщення використовується саме для цього.  Воно має прямий контакт із продуктом харчування і має забезпечувати гігієнічність процесу та делікатність переміщення. Наш партнер компанія Schmalz (Шмальц) представляє новий захват серії OFG для транспортування харчових продуктів в автоматичному режимі.  Захват має чотири закруглені пальці, виконані із силікону, що імітують руку людини. Коли тиск всередині захвату збільшується, пальці згинаються та повторюють необхідну форму утримуваного продукту. Це дозволяє вакуумному захвату OFG від Schmalz вкладати делікатні продукти точно та безпечно.

  Основний корпус та панель управління захвату забезпечують виконання специфічних умов.  Версія із FDA-дизайном ідеальна для використання в харчовій промисловості. Корпус гріппера виконаний із PET-P (поліетилентерефталата) і сконструйований у такий спосіб, щоб легко очищуватись. Альтернативно корпус може бути виконаний із алюмінію. Ця модель підходить для застосування у промисловому середовищі, як допоміжний засіб при збірці, або, наприклад, на складах в логістичній галузі. Розташована в центрі вакуумна присоска може збільшити силу утримання продукту та збільшити стабільність під час переміщення. Існує 2 варіанти контрольної панелі:  «Базова» версія - забезпечує відкриття та закриття через вакуум та тиск, та «Контрольована» версія - забезпечує зміну параметрів через USB чи серійний інтерфейс. Користувач має можливість постійно контролювати та змінювати кут відкриття та силу утримання. Захват Schmalz OFG працює в діапазоні тиску від -0,8 до максимум 1,6 бар. Він має повторюваність ±0,06 міліметрів та швидкість захвату в 0,05 с. Захват має термостійкість до 200°С і захищений від води та пилу згідно стандарту захисту IP68.