Італійська компанія "Rollon", яка спеціалізується на розробці і виробництві лінійних напрямних і лінійних приводів, розширила спектр пропонованих актуаторів. Нова серія актуаторів з рейковою передачею оптимальна для використання в портальних системах з великою довжиною ходу, а також для забезпечення вертикальних переміщень.

Основною характеристикою актуаторів нової серії "R-Plus System" є постійна механічна жорсткість і висока стійкість до осьових навантажень по всій довжині ходу навіть при прискореннях до 20 м/с2 і точності позиціювання ± 0,05 мм. Актуатори можуть бути виготовлені з довжиною в діапазоні від 700 до 5700 мм. При використанні спеціальних з'єднувальних елементів декілька актуаторів можуть об'єднуватися в єдину систему з практично необмеженою довжиною ходу. У актуаторі передбачена можливість одночасного використання декількох кареток і шестерень на одній осі, що дозволяє цим кареткам незалежно переміщуватись щодо зубчастої рейки, з метою простої реалізації конфігурацій з декількома каретками.

Нові актуатори ідеально підходять для вирішення завдань в таких сферах, як автоматизація виробничих ліній (наприклад, при виробництві побутової техніки або в автомобілебудуванні) і технологічного обладнання, а також в областях, де необхідно забезпечити одночасне керування кількома операціями - від роботизованої системи збірки і монтажу до укладання товарів на транспортні піддони.

У актуаторів "R-Plus System" самонесучий корпус, який виконаний з алюмінієвих профілів і має направляючі з системами рециркуляції кульок. Така конструкція дозволяє забезпечити високу вантажопідйомність і працездатність актуаторів при високих навантаженнях на них в будь-яких напрямках. У конструкції виробів використовується рейкова передача із загартованими шліфованими рейками і шестернями. Продукт має  вбудовану систему безперервного змащення рейки, що дозволяє істотно знизити потребу в технічному обслуговуванні актуатора і продовжити термін його експлуатації. Актуатори – це відмінне рішення для вертикального переміщення, так як у випадку несподіваної зупинки приводного електродвигуна забезпечується стабільність каретки завдяки наявності рейкової передачі.

Компанія «Белтімпорт» завжди готова запропонувати Вам продукцію Rollon в широкому асортименті для реалізації різних проектів лінійного переміщення.