Наш партнер – компанія Schmalz, продовжує розширення свого портфоліо для автоматичних ліній в деревообробній галузі завдяки новому вакуумному захвату типу FMHD. Даний гріппер є дуже міцним і одночасно простим в обслуговуванні, а за рахунок вбудованого вакуумного резервуару він використовую дуже мало енергії.

  Шмальц розробив дану вакуумному систему захвату FMHD для переміщення дерев’яних заготовок в зовнішніх умовах, що є складними для роботи, в першу чергу це є великі лісопильні підприємства. Гріппер може транспортувати порізану або готову до переробки сировину, в різних технологічних умовах. Не є проблемою, наприклад, переміщення проклеєних дошок та панелей для складних будинків. Вакуумний захват за допомогою шлангу з’єднується із зовнішнім вакуумним генератором, зазвичай ним є повітродувка або ж вакуумних насос. В середині захвату встановлений клапан, що дозволяє зберігати витрати енергії на низькому рівні.

  Тип FMHD, завдяки своїм компактним розмірам, може працювати в парі з портальними кранами та індустріальними автоматичними роботами. Крім того, цей вакуумний захват дуже легкий в обслуговуванні: нижня пластина захвату, завдяки простому кріпленню, швидко і легко від’єднується і очищується окремо від основного корпусу системи. В той же час, інша частина, корпусу може бути легко очищена від деревного пилу. Для заміни спіненої гуми не потрібно витрачати багато часу, так на задній її стороні використовуються клейка стрічка для швидкої її заміни, додатково не виникає потреби в її очистці. Загалом вся конструкція вакуумного захвату дозволяє зменшити необхідність його обслуговування на 70%.

  Наш виробник пропонує дані продукти в стандартах довжини 1040 та 1250 мм. Спеціальні розміри доступні по запиту. Продукт транспортування повинен мати ширину мінімум 50 мм для забезпечення гарантії, що захват зможе його підняти. В портфоліо компанії Шмальц, даний вакуумний захвату зайняв нішу між типами захватів FMP та SBX. Він більш міцний, ніж тип FMP та легший за тип SBX. В додаток до всього, новий тип FMHD має привабливу ціну та може бути інтегрований в існуючі інсталяції виробництва. Белтимпорт разом зі світовим лідером вакуумних технологій компанією Шмальц зможе вирішити будь-які завдання в області вакуумних технологій!