0 800 305 009

укр

eng
Головна Всі блоги Конвеєрні стрічки з обрізаними і запаяними краями
Kostyantyn Moroz

Конвеєрні стрічки з обрізаними і запаяними краями

На ринку конвеєрних стрічок існує багато плутанини щодо країв стрічок, особливо для стрічок, що зміцнені текстилем (EP). Ми можемо виділити основні 3 типи країв на ринку, як зазначено нижче: запаяні краї, обрізані краї, обрізані і пофарбовані краї.

  1. Запаяні краї

Конвеєрна стрічка має ЗАПАЯНІ КРАЇ, коли вони повністю виконані з гуми. Цей тип є відголоссям минулого, коли стрічки зміцнювалися текстилем з бавовни. Оскільки бавовна є природним матеріалом, то було нормою захищати текстиль від зовнішніх факторів, таких як вологість та сирість, щоб уникнути їх потрапляння вглиб стрічки та пошкодження її зсередини.

На сьогоднішній день, весь текстиль, що використовується у світовому виробництві конвеєрних стрічок, виготовляється виключно зі штучних матеріалів (наприклад, з поліестеру та поліаміду), тому, навіть якщо текстиль безпосередньо контактує із зовнішніми факторами, він є повністю захищеним. Краї запаюються саме в момент виготовлення стрічки певної ширини, безпосередньо за запитом кінцевого користувача; після виготовлення стрічки краї вже не можна буде вулканізувати. Такі краї, виготовлені з неармованої гуми, не надають стрічці додаткової міцності. І, якщо під час роботи стрічка трохи сходить в сторону, то краї можна легко пошкодити прорізами, і, як результат, призводить до пошкоджень, де краї вириваються.

Більшість стрічок Gummilabor Serie Extra не складуються і виготовляються лише на замовлення, тому вони мають виконання із запаяними краями, якщо поєднання ширини та довжини це дозволяє (наприклад, якщо стрічки особливо вузькі, їх виготовлять ширшими, а потім обрізають) або, простіше кажучи, за уподобанням клієнта.

  1. Обрізані краї

Конвеєрна стрічка має ОБРІЗАНІ КРАЇ, коли краї стрічки відрізаються обертовими ножами. У цьому випадку стрічка є повністю посиленою по всім краям та має покращену стійкість до можливих бічних ударів під час роботи, на відміну від стрічок із запаяними краями.

Багато користувачів вважають, що вологість та зовнішні фактори можуть проникати в серцевину стрічки через порізані краї, але це абсолютно хибна думка. Оскільки текстиль виготовляється зі штучного волокна (наприклад, з поліестера чи поліаміда), він є повністю водонепроникним, і нічого не поглинає ззовні. Це можна легко перевірити, помістивши невеликий шматок стрічки у воду на тривалий час, і подивитися на результат.

Цей тип країв не рекомендується використовувати лише на випадок, якщо стрічка повинна мати особливу стійкість (наприклад, для певних рівнів жаростійкості) або у випадку спеціального посиленого каркаса (наприклад, за наявності металевого каркаса краї мають бути запаяні, щоб запобігти їх корозії).

  1. Обрізані і пофарбовані краї

Конвеєрна стрічка має ОБРІЗАНІ І ПОФАРБОВАНІ КРАЇ, коли краї стрічки відрізаються обертовими ножами, і потім краї фарбуються спеціальним гумовим розчином. Цей варіант доступний лише для рулонів великої довжини (довжиною не менше 30-40 метрів, залежно від типу стрічки). Деякі постачальники називають цю опцію "герметичними краями" (sealed edges), і результат практично однаковий: це спосіб надати клієнту більше довіри до стрічок з обрізаними краями, додавши, свого роду, додатковий захист по краях.


Коментарі

video
play
close