0 800 305 009

укр

eng
Головна Всі блоги Мастило для мотор-редукторів
Oleksandr Nechyporenko

Мастило для мотор-редукторів

  Правильне змащування редуктора є найголовнішою умовою його безаварійної та тривалої експлуатації, а витрати на мастило для редуктора займають суттєву долю у вартості його володіння.

  Як же забезпечити тривалу та безаварійну роботу редуктора за мінімальних витрат? Пропонуємо Вам декілька порад.

  1. При виборі бренда мотор-редуктора поцікавтесь в інструкції по експлуатації регламентом заміни мастила редуктора. Деякі виробники вказують на необхідність заміни навіть синтетичного мастила кожні 8 000 годин експлуатації, а це приблизно один рік безперервної роботи.
    Інтервал заміни мастила в редукторах Bonfiglioli - до 25 000 годин роботи.
  2. Мінеральне мастило дешевше синтетичного в 3-4 рази. Але мінеральне мастило потребує заміни вдвічі частіше та застосовується в обмеженому діапазоні температур . При несвоєчасній заміні воно втрачає свої властивості і провокує інтенсивний знос шестерень та зубчатих коліс.
    Ми заправляємо редуктори Bonfiglioli виключно синтетичним мастилом високої якості. Синтетичне мастило для редукторів Shell Omala S4 WE 320 застосовується для черв’ячних, циліндричних, конічних та планетарних редукторів та забезпечує правильне змащення при температурі навколишнього середовища від -20 до +50°С.
  3. Якщо ви ощадливий та раціональний керівник – озбройтесь калькулятором та розрахуйте витрати на заміну мастила в довгостроковій перспективі. Зауважте, що до статті витрат входить не лише ціна закупівлі мастила, а й самі роботи з його заміни, вартість доставки та зберігання мастила, а також його утилізація. До того ж, кожна операція заміни мастила несе в собі різні ризики, пов’язані з людським фактором.
  4. На термін експлуатації масла впливає температура його нагріву при роботі редуктора. При температурі вище 65°С ресурс мастила починає скорочуватись. Якісні та надійно сконструйовані редуктори гріються менше, ніж бюджетні варіанти. Потенційний нагрів редуктора можна оцінити за значенням термічної потужності, яке доступне в каталозі виробника редукторів. Чим більша термічна потужність редуктора – тим менше редуктор буде нагріватися.
    Редуктори Bonfiglioli мають одне з найвищих значень термічної потужності на ринку та не схильні до перегріву.
  5. Не змішуйте різні типи мастил та дотримуйтесь специфікацій та регламенту заміни.

  Бажаємо безаварійної та ефективної роботи!


Коментарі

video
play
close