0 800 305 009

укр

eng
Головна Всі блоги Металодетекторні конвеєрні елементи у харчовій промисловості
Yulia Taranenko

Металодетекторні конвеєрні елементи у харчовій промисловості

Зростаючі вимоги до безпеки харчових продуктів визначають важливість виявлення сторонніх предметів у продуктах харчування та харчових інгредієнтах. Ризик забруднення виникає при потраплянні будь-якого небажаного елементу, такого як частки металу, пластику або лушпиння, в упаковку з продуктом або з харчовим інгредієнтом. Зростання технологічності обладнання разом з розвитком технологій у виробництві пластику, дали можливість виявляти сторонні предмети в продуктах, ще до того, як вони потраплять до кінцевого споживача. Це може попередити витрати на повернення продукції, втрату репутації та судові позови.

Ефективні заходи із забезпечення безпеки харчової продукції є основним завданням для виробника продуктів харчування. Окрім того, регуляторні та нормативні акти, як-то НААСР, наполягають на використанні гумових та пластикових деталей устаткування (обладнання), які можливо виявити металодетектором або рентгенівським апаратом. Тенденція на сьогодні полягає в збільшенні можливості виявлення частинок предметів (таких як канцелярські приладдя, господарський інвентар, тара, ручні інструменти) та частин обладнання, в тому числі із пластика та гуми. Звичайний пластик не може бути виявлений металодетектором чи рентгенівським апаратом. Тим не менше, шляхом додавання домішок у процесі виготовлення пластика, можливо отримати пластик,  який можна виявити  металодетекторами та рентгенівськими апаратами. Кількість магнітних часток в такому матеріалі відносно мала і не впливає на його механічні властивості. Магнітні частки сумісні з багатьма видами пластику, включаючи АВS, ацетат, нейлон, поліетилен, поліпропілен, PET, TPE та TPU. Найчастіше такий пластик фарбується в синій колір, щоб сховати сірий колір магнітних часток.

Передові виробники конвеєрних елементів уже сьогодні застосовують пластик, видимий металодетектором, у виробництві стрічок та конвеєрних компонентів, що може допомогти Вашій компанії відповідати сучасним вимогам до безпеки харчових продуктів.

  1. Forbo Siegling

Модульні стрічки ProLink, деяких серій, доступні з матеріалами видимими для металодетектора, таких як ацетал POM-MD, поліетилен PP-MD. Також виробником може бути запропоновано скребок-очищувач для стрічок з поліуретану. Виявлення виконується металодетектором.

  1. Rexnord FlatTop

Лінійка модульних стрічок CleanTop, а також конвеєрні ланцюги уже можуть бути запропоновані з матеріалу Dual Detectable. Виявлення відбувається металодетектором та X-Ray.

 

  1. Volta Belting

Конвеєрні стрічки із гомогенного поліуретану, які відповідають усім вимогам до гігієни в харчовій промисловості тепер доступні і в матеріалі MD. Із З нього виготовляються як пласкі стрічки товщиною 2-6 мм, так і стрічки з примусовим приводом. Також із видимого для детектора поліуретану, виробляються очисні скребки, конвеєрні «фартухи», борти та іншу продукцію за індивідуальними кресленнями замовника. Виявлення матеріалу відбувається металодетектором та X-Ray.

 

Важливо знати, що значно простіше виявити видимий для металодетектора пластик у вологих або струмопровідних продуктах. Виявлення в сухих продуктах, таких як борошно, важче, через те що електричний супротив сухих продуктів та пластика майже однаковий. Масла, маргарин, сухі спеції та заморожені продукти також мають електричний супротив схожий до пластику. Тому металодетектори спрацьовують на більші шматки пластику. В такому випадку, для виявлення металу видимих пластиків густина магнітних часток має бути вищою, ніж стандартна. Найкращі відомі нам результати – це виявлення пластику розміром 3 мм3. Тому при виборі рішення, необхідно попередньо провести експеримент з обраним матеріалом в робочих умовах.

 Зверніться до спеціаліста Beltimport для оптимального рішення.


Коментарі

video
play
close