0 800 305 009

укр

eng
Головна Всі блоги Що є основною цінністю компанії чи як системи ручного переміщення вантажу допомагають підвищити мотивацію?
Taras Syrotyuk

Що є основною цінністю компанії чи як системи ручного переміщення вантажу допомагають підвищити мотивацію?

За останні 4 роки в Україні було побудовано та відкрито більше 200 нових виробничих підприємств. Щодня з’являються нові повідомлення про відкриття нових заводів та компаній. Незважаючи на всі труднощі, компанії інвестують у виробництво та намагаються розширювати ринки збуту на міжнародній арені. Все більше нові виробництва будуються в невеликих містечках і тим самим забезпечують місцеве населення новою роботою із перспективою розвитку. Після великих інвестицій в обладнання і в зв'язку необхідністю початку виробничого процесу кожен власник компанії стикається із основною проблемою – це пошуком людських ресурсів, адже без них жодне обладнання не запрацює. Тому на запитання «Що є основною цінністю компанії?» більшість власників бізнесу з впевненістю відповідають – «ЛЮДИ»😊.

З кожним днем, у нашій державі загострюється потреба в якісних людських ресурсах, адже в бій за українців вступили великі європейські держави, пропонуючи нашим співробітникам більш привабливі та комфортні умови праці. Іншою важливою складовою є те, наскільки ефективно та із яким настроєм виконують свою роботу співробітники компанії, адже від них прямо залежить результат!

На сьогоднішній день, як нові виробництва, так і вже існуючі мають багато процесів, які пов’язані із ручною працею людей. Наприклад, дуже часто така робота потребує переміщення важких вантажів або товарів великих габаритів. Звичайно, якщо така дія є одноразовою, то це не є проблемою, проте якщо людина  на протязі дня повинна перевантажити декілька десятків або ж сотень мішків вагою 50 кг, або в процесі переміщення листів скла необхідно задіяти мінімум декілька людей, то виникають проблеми і з мотивацією виконувати дану роботу, і підтриманням необхідної ефективності на протязі робочого часу! Інша проблема, з якою стикаються при переміщенні «вручну» важких вантажів – це запобігання травм!

Саме для таких  завдань наш партнер  - світовий лідер в області вакуумних технологій, німецька компанія Шмальц має ряд спеціальних рішень для легкого переміщення важких вантажів та великогабаритних товарів. Такі системи називаються Vacumaster та Jumbo. Вони можуть використовуватися для різного типу коробок, мішків, бочок, листів металу, дерев’яних заготовок, скла і т.д. Подібні системи мають конструкцію, яка є простою у використані і дозволяє максимально зручно виконувати функцію по переміщенню, без прикладання зусиль людини. Керування системою є максимально інтуїтивним, та забезпечує швидке і точне переміщення.  Системи можуть переміщувати вантажі від декількох кілограм і закінчуючи діапазоном в декілька тон.

Використання таких систем має ряд переваг, які отримує компанія:

  1. Зменшення кількості травм на виробництві завдяки більш легкій обробці деталей → зменшення витрат на персонал.
  2. Швидке і безпечне транспортування деталей дозволяє зменшити час циклу та збільшити продуктивність, що призводить до зменшення витрат виробництва та підвищення конкурентоздатності.
  3. Зменшення рівня пошкодження продуктів, як наслідок збільшення прибутку компанії.
  4. Раціональний процес дозволяє використовувати меншу кількість людей для виконання завдань, що також зменшує витрати на виробництво.
  5. При використанні даних систем значно підвищується мотивація співробітників і збільшується продуктивність праці!

То чи повинні ми боротися за підвищення рівня мотивації нашого персоналу та покращення умов їх праці? Або ж зачекати ще декілька років, та зрозуміти що всі працюють вже не в Україні? Рішення можливо дочекатися і отримати «уявний» результат, з яким потрібно буде боротися, або ж потрібно діяти та підвищувати нашу конкурентоспроможність в боротьбі за найкращі цінності!

Хтось запитає: «До чого тут системи та мотивація співробітників?» і він буде правий, проте якщо у Вашого колеги після 8-ми годинної зміни, під час якої він повинен складати картоні коробки вагою 10 кг, не буде фізичної втоми, то десь декілька балів для свого настрою він додасть)

Безумовно вирішити всі проблеми нашими системами неможливо😊, але в багатьох виробництвах допомогти ми можемо!


Коментарі

video
play
close