0 800 305 009

укр

eng
Головна Всі блоги Ергономіка під навантаженням: Системи вакуумного переміщення для логістичної галузі
Taras Syrotyuk

Ергономіка під навантаженням: Системи вакуумного переміщення для логістичної галузі

З року в рік, з дня на дня, в світі зростають продажі онлайн-магазинів. Щороку ринок зростає більше ніж на 10 %. Тому виробникам, дилерам та логістичним компаніям потрібно постійно оптимізовувати свої виробничі та робочі процеси.

В ситуації, коли потрібно ставати більш ефективними та швидше виконувати свою роботу, а також зберігати здоров’я своїх працівників, потрібно інвестувати в ергономічні системи переміщення вантажів. Наш партнер – компанія Schmalz є експертом на цьому полі. Шмальц проектує індивідуальні рішення систем ручного переміщення та кранові системи. Наш виробник, також, допомагає вдосконалити внутрішній потік продуктів переміщення та зменшити витрати на обслуговування, одночасно роблячи фокус на ергономіку транспортування вантажів.

В процесах логістичних компаній потрібно переміщувати велику кількість вантажів швидко та точно. Дані процеси зазвичай потребують піднімання, обертання та перенесення продуктів. Наприклад, ящики та картонні коробки потрібно ставити на конвеєр чи знімати з нього та ставити на транспортерний візок.

Шмальц розробив вакуумні підйомники JumboFlex для динамічного переміщення невеликих упаковок з вагою до 50 кг. Наш вакуумний експерт спроектував їх разом з німецькими університетами ергономіки. В незалежності з якого боку знаходиться користувач, і чи він право або ліворукий, він може переміщувати вантажі однією рукою. Піднімання, опускання та відпускання продукту може контролюватися лише одним пальцем.

Оператор може змінювати вакуумну присоску швидко, без жодного інструменту, використовуючи вбудований швидкозмінний адаптер.  Круглу вакуумну присоску використовують для картонних коробок та пластикових мішків, захват із двома чи чотирма присосками використовують для поверхонь великої площі. Мульти-захват є найбільш універсальним рішенням для картонних коробок різних розмірів та властивостей поверхні. Такий мульти-захват може повністю, безпечно, працювати навіть покриваючи продукт на 75 % його площі.

Ціль на висоту

З традиційним системами переміщення максимальна вага штабелювання продукту складає 1,7 м. Для того, щоб зробити цей процес більш ергономічним, Schmalz розробив установку JumboFlex High-Stack. Як і стандартна версія, цей вакуумний підйомник розроблений для динамічного переміщення компактних продуктів з вагою до 50 кг. Піднімання вгору/вниз так само контролюється однією рукою. Іншою рукою оператор направляє підйомник за допомогою направляючої. Це дозволяє вакуумному трубному підйомнику ергономічно та без зусиль досягати максимальної висоти в 2,55 м. Для запобігання ненавмисного відпускання продукту на висоті наша установка укомплектована новим механізмом відпускання продукту. Оператор може відпустити продукт тільки натискаючи ще одну додаткову кнопку.

Велика вага

Для переміщення великих та важких продуктів Шмальц розробив вакуумні підйомники JumboErgo. Дизайн установки базується на модульному принципі, тому оператор може індивідуально регулювати параметри переміщення (висота піднімання, довжина ручки оператора, сила піднімання). Наприклад, встановлення вірної довжини ручки оператора забезпечує безпечну відстань між працівником та продуктом переміщення.

Основна відмінність між JumboFlex та JumboErgo в рукоятці керування оператора. Замість керування однією рукою у JumboFlex, для роботи з JumboErgo потрібно використовувати дві руки. Це забезпечує повний контроль над переміщення важких вантажів. Як результат, Джамбо Ерго може ергономічно транспортувати вантажі вагою до 300 кг.   Використовуючи поворотну рукоятку, по принципу дросельної заслінки мотоцикла, оператор може піднімати та опускати продукт. Використовуючи, опціонально, швидкозмінний адаптер Ви можете з легкістю змінювати присоски, адаптуючись до різних виробничих завдань.  Шмальц пропонує різні типи присосок для картонних коробок, ящиків чи бочок.

Збільшення діапазону роботи

В додаток до широкого асортименту систем переміщення, Шмальц також пропонує великий варіант рішень кранових систем: з монтажем на колону, до стіни або ж мостові кранові системи. Вони поєднують в собі низькі  коефіцієнти тертя та легку, і міцну, конструкцію. Це збільшує ефективність та швидкість переміщення без слабшання точності позиціонування та ергономіки. З максимальною довжиною стріли в 6000 мм та поворотом в 270 градусів при монтажі на колону, або ж 180 градусів при монтажі до стіни діапазон переміщення досягається без проблем. Дякуючи модульному принципу наші кранові системи можуть із легкістю адаптуватися до існуючої інфраструктури Вашого виробництва. Це дозволяє нам максимально досягати високого рівня гнучкості!


Коментарі

video
play
close