0 800 305 009

укр

eng
Головна Всі блоги Вибір конвеєрних та привідних ланцюгів: ключові технічні та економічні критерії
Yehor Yudanov

Вибір конвеєрних та привідних ланцюгів: ключові технічні та економічні критерії

  При виборі будь-якого продукту, як стандартного так і унікального, технічні та економічні аспекти вибору є однаково важливими і повинні розглядатись на рівних позиціях. Конвеєрні та привідні ланцюги – не  виключення.

  На перший погляд може здатись, що ланцюг це простий виріб. Проте, в залежності від функцій, які виконують ланцюги, галузі застосування та особливостей обладнання, на якому вони встановлені, необхідно підібрати оптимальний продукт, який забезпечить максимальну ефективність роботи вузла та досягнення економічного ефекту.

  Технічні особливості, що впливають на економічну ефективність:

  • стандартизованість ланцюга;
  • матеріал елементів ланцюга: скребків, прикріплень, роликів, втулок, пластин, штифтів, перехідних ланок та ін.;
  • технологічні особливості (наприклад загартування та дробоструминна обробка окремих елементів, площа та якість зварювальних швів у конвеєрних ланцюгах із шкребками) виготовлення елементів ланцюга, які впливають на зносостійкість та довговічність роботи, рекомендовану частоту обслуговування ланцюга та ін.;
  • навантаження на ланцюг та режими роботи: швидкість, вібраційний, температурний, корозійний вплив та вплив інших чинників, які потребують індивідуальних інженерних рішень.
  • необхідність застосування індивідуальних інженерних рішень для вирішення проблем в експлуатації (наприклад, використання збільшених роликів у ланцюгах, які працюють на високих швидкостях або обмеження ваги ланцюга – використання ланцюгів та окремих елементів ланцюга виготовлених із нержавіючою сталі або пластику, які легші ніж сталеві.

  Дані технічні критерії мають наступний вплив на економічні показники виробництва:

  • можливі простої виробництва, які пов’язані із передчасним виходом ланцюгів із ладу в наслідок некоректного підбора;
  • менша довговічність роботи ланцюга і більша частота обслуговування технічним персоналом виробництва внаслідок нехтування рекомендаціям виробників щодо застосування інженерних рішень, які враховують особливості експлуатації.
  • «вартість закупівлі» як основний критерій при виборі ланцюга. Нехтування показником «вартості володіння», що враховує наступні фактори:
    • вартість закупівлі;
    • витрати на ремонт та можливу заміну окремих елементів ланцюга;
    • витрати на зберігання та захист від пошкодження;
    • витрати пов’язані із простоями виробництва під час обслуговування ланцюга;
    • витрати на оплату труда технічних фахівців, які обслуговують ланцюг.

  Одним із важливих аспектів роботи нашої компанії є постійне вдосконалення послуг які ми надаємо. Наші досвідчені технічні фахівці пропонують замовникам оптимальний продукт, який враховує всі особливості його застосування.

  БЕЛТІМПОРТ завжди ставить потреби клієнтів на перше місце, і ми відкриті до нового досвіду та співпраці щодо тестування наших продуктів. Ми розуміємо, що важливо мати впевненість в якості та надійності продукту, тому пропонуємо можливість тестування ланцюгів на вашому обладнанні. Наші спеціалісти допоможуть з усіма питаннями, пов’язаними з тестуванням, та нададуть інформацію про наші продукти. Спільними зусиллями ми знайдемо та впровадимо найефективніше рішення для вашого виробництва.


Коментарі

video
play
close