Транспортне обладнання для зернових елеваторів, як правило, включає в себе норії, ланцюгові і стрічкові конвеєри, і шнекові конвеєри. Для кожного типу такого обладнання компанія Белтімпорт готова підібрати максимально ефективний і економічно обґрунтований тип мотор-редуктора, маючи на меті забезпечити максимальний термін експлуатації і мінімальну вартість володіння. А після підбору не доведеться проходити етап тривалого очікування замовленого редуктора, адже можна розраховувати на збірку прямо зі складу в Києві та швидке відвантаження редуктора клієнту, часом навіть і «на вчора».

  Які ж типи редукторів і для якого транспортного обладнання ми готові запропонувати?

  • Норії

Традиційно, найбільший попит мають циліндро-конічні редуктори з порожнистим валом. Досить часто такі редуктори замовляються з бекстопом для запобігання зворотного ходу і засипання норії. Ми поставляємо зі складу мотор-редуктори серії Bonfiglioli A потужністю до 45 кВт, що відповідає продуктивності норії приблизно 300 т/год, якщо її висота до 30 метрів. Для більш продуктивних норій застосовуються спеціальні редуктори серії Heavy Duty (HD), спроектовані саме для важких умов експлуатації.

  • Ланцюгові і стрічкові конвеєри

Дані типи конвеєрів масово застосовуються в зернових елеваторах, і найчастіше їх приводом виступає також циліндро-конічний редуктор. Для таких цілей ми поставляємо зі складу мотор-редуктори серії Bonfiglioli A потужністю до 45 кВт, що відповідає продуктивності конвеєра приблизно 400 т/год, якщо його довжина до 30 метрів.

  • Шнекові конвеєри

Варто відзначити, що і для конвеєрів, і для норій, альтернативою може бути циліндричний редуктор з порожнистим валом серії Bonfiglioli F, який також поставляється зі складу в Києві. Використання саме такого типу дозволяє зменшити вартість редуктора без втрат у якості, однак в цьому випадку дещо збільшується розмір, адже мотор редуктор буде розташовуватися перпендикулярно норії або конвеєру. Саме такий циліндричний редуктор, на нашу думку, є ідеальним рішенням для шнекових конвеєрів. Сам редуктор монтується на вал шнека, а його мотор виступає немов продовження шнека. Альтернативою може бути циліндричний співвісний мотор-редуктор, але для його монтажу знадобитися рама і муфта для з'єднання з валом шнека.

  Іноді для зернових елеваторів необхідні вибухозахищені мотор-редуктори виконання ATEX, і вирішення цього питання також не становить для нас жодної проблеми.

  Редуктори Bonfiglioli для зернових елеваторів характеризує спеціально прорахований конструктив, що забезпечує тривалий термін експлуатації і низький нагрів редуктора, висока надійність використовуваних матеріалів, завдяки якій для редукторів не потрібен високий сервіс-фактор, а також тривалий інтервал заміни масла, що дозволяє істотно заощадити кошти експлуатанта.

  Якщо Ви бажаєте замовити мотор-редуктор для норії, ланцюгового, стрічкового або шнекового конвеєра зі складу – компанія Белтімпорт із задоволенням подбає про те, щоб у Вас з’явився максимально правильний редуктор у мінімально можливий проміжок часу.