Не зупиняючись ні на хвилину, наш партнер – компанія «Шмальц» розробила нові варіанти управління вакуумними підйомниками JumboFlex. Відтепер кожен замовник має можливість вибрати різний варіант виконання:

  • JumboFlex Safety+
  • JumboFlex Easy-Release
  • JumboFlex Quick-Release

  З представленням трьох нових ручок оператора, Шмальц продовжує розширювати свої можливості в системах ручного переміщення вантажів. В залежності від дизайну, дані опції можуть підвищити безпеку, спростити або прискорити процес переміщення. Нові опції вакуумного підйомника JumboFlex роблять розв'язання різноманітних завдань більш ергономічними та продуктивними. Користувачі можуть збільшити або зменшити швидкість відпускання завдяки вибору одного із концептів центрального управління підйомника. З трьома новими ручками оператора, Шмальц зараз пропонує розширений діапазон роботи та переміщення вантажів.

  Під час розробки ручки оператора JumboFlex Safety+ дизайнери робили основний фокус на оптимальній безпеці переміщення. Якщо оператор хоче відпустити продукт від захвату вакуумного підйомника, то він повинен використовувати дві руки для управління підйомником та відпускання продукту. Дизайн, що заснований на використанні обох рук одночасно, забезпечує більш безпечне відпускання крихких та делікатних продуктів, а також дозволяє безпечно працювати на ньому людині з обмеженими можливостями. Опція зменшення швидкості опускання, що розміщена безпосередньо на вакуумному підйомнику, забезпечує додаткову безпеку переміщення. Ручка Flex Safety+ спроектована для роботи з усією виробничою лінійкою JumboFlex (20, 35 та 50 кг).

  Нова система контролю JumboFlex Easy-Release також забезпечує  додаткові переваги при відпусканні продукту, проте її функціонал управління абсолютно інший. Як тільки оператор натискає контрольну кнопку і додатковий важіль, рівень вакууму в системі зменшується. Це робить значно легшим відпускання продукту, особливо коли він не пропускає повітря або на вакуумному підйомнику використовується великий типорозмір вакуумної присоски. Для того, щоб виключити можливість ненавмисного натискання важеля і зменшення рівня вакууму, він є заблокований до повного натискання контрольної кнопки. В порівнянні з  JumboFlex Safety+, людина може використовувати для керування підйомником одну руку, тоді як інша залишається вільною і може допомагати в направленні руху.

  Якщо  JumboFlex Easy-Release спроектований з функцією блокування, третя версія виконання JumboFlex Quick-Release має можливість відпускання продукту з будь-якої висоти. Основна його ціль це максимальне зменшення часу на переміщення, для прикладу в переміщенні багажу в аеропортах. Як і в ситуації з JumboFlex Easy-Release, важіль відпускання встановлений на ручці оператора, але він не є заблокованим, тому оператор може активувати його на будь якій висоті. 

  Обидві установки Easy-Release та Quick-Release розраховані на роботу з максимальною вагою для Джамбо Флекс в 50 кг. Як і звичайно, для підйомника доступні різні варіанти вакуумних присосок з швидкозмінним адаптером для їх зміни.