Наш партнер компанія Schmalz презентує свій новий механічний захват до вакуумного блоку серії VCMC-QUICK для деревообробних центрів з ЧПУ. Особливістю нової версії є те, що користувачам не потрібно використовувати жодного інструменту для налаштування висоти блоку, що значно пришвидшує та спрощує процедуру налаштування обладнання.

  Новий блок від Schmalz, зокрема, використовується для фіксації вузьких та зігнутих заготовок, таких як рами чи віконні профілі. Захват Schmalz VCMC-QUICK має діапазон роботи від 10 до 100 міліметрів. Для налаштування блок стабільно позиціонується на верстаті механічним чином (для одноконтурних консолей) та за допомогою вакууму (для двоконтурних консолей), чи за допомогою монтажних кронштейнів на сотових столах. Спеціальною ознакою нового VCMC-QUICK є його багатокомпонентна, трикутна затискна пластина, що дозволяє без інструментів, а отже, надзвичайно швидко регулювати висоту затиску заготовки. Щоб зробити це, користувач просто знімає замок простим поворотом верхньої пластини, що створює проміжок  між поворотною та затискною пластиною. Під час стискання цих 2-х частин разом, затискну частину можна  відрегулювати до потрібної висоти. Затискну частину можна безперервно переміщати по всьому діапазону регулювання і фіксувати на місці з кроком у п'ять міліметрів. Для того, щоб використовувати захват знову, потрібно щільно прикрутити верхню поворотну частину, таким чином цільний захват блокується та готовий до використання.

  Потрібно зазначити, що функція швидкого налаштування дозволяє встановити бажану висоту затискання заготовки всього лиш за декілька секунд. Щоб ще більше спростити налаштування, користувачі можуть додатково розширити систему затискання VCMC-QUICK за допомогою допоміжного пристрою для позиціонування та затискного вузла.

  Для фіксації заготовки, користувач активує затискний блок за допомогою вакууму деревообробного центру. Із зусиллям до 700 Н, в комбінації із спеціальним фрикційним матеріалом пластин на поверхні, система затискання може надійно утримувати заготовку при високих навантаженнях від обробки. Новий захват доступний для одно- та двоконтурних консольних столів з робочою висотою в 100 міліметрів. В найближчому майбутньому Schmalz додасть додаткові висоти для блоків.