Проблема:

Внаслідок тертя транспортерних стрічок об елементи транспортеру, в печиво потрапляли волокна, візуально схожі на людське волосся. Виявлена бракована продукція ліквідовувалася.

Рішення:

Використання стрічок Frayfree від Forbo. Дані стрічки мають високий рівень стійкості до розтріпувань по всій площині. Це досягається завдяки використанню інноваційних композитних матеріалів і технологій під час виробництва. Стрічка Frayfree відповідає всім вимогам щодо транспортування неупакованих продуктів харчування, стійка до прилипання продукту. В ході експерименту стрічку було встановлено на ділянці транспортування від машини для глазурування до охолоджувального транспортера, а потім - до упаковки, де встановлені найскладніші технологічні умови. Після того, як вона блискуче зарекомендувала себе на даній ділянці, перевищивши очікування механіків не тільки з точки зору відсутності волокон у кінцевому продукті, а й по підвищеному терміну служби, стрічки і на деяких інших ділянках були замінені на серію Frayfree (Forbo).

Результат:

Виключено брак, викликаний потраплянням волокон транспортерної стрічки в продукт, довговічність стрічки збільшилися на 37%.