0 800 305 009

укр

eng
Головна Всі блоги Ланцюги, зірочки і муфти для роботи в абразивних і суворих умовах цементної промисловості
Yehor Yudanov

Ланцюги, зірочки і муфти для роботи в абразивних і суворих умовах цементної промисловості

Цемент є важливим, невід’ємним компонентом у будівельній галузі, який з давніх часів забезпечує міцність різноманітних споруд та конструкцій. У сучасному світі зростання попиту на цемент спонукає виробників цементного обладнання підвищувати надійність цементного обладнання. Однією з ключових фігур у цьому розрізі є компанія Tsubaki, яка пропонує надійні та довговічні рішення для конвеєрів, спрямовані на використання в агресивних умовах цементного виробництва.

 

  • Ланцюги ковшових елеваторів

Високі технічні стандарти до ланцюгів вимагають інноваційних технічних рішень. Ланцюги виробництва Tsubaki поєднують в собі високу міцність та захист від абразивного і корозійного впливу. Вищезазначені особливості досягаються за рахунок таких технологічних рішень, як застосування високоякісних легованих сталей для виготовлення елементів ланцюгів, використання спеціалізованих методів і режимів термічної обробки, нанесення додаткового покриття на поверхні елементів ланцюга та застосування ущільнень між сполучуваними елементами.

Розробка і виготовлення ланцюгів Tsubaki для ковшових елеваторів – це результат кропіткої інженерної роботи, спрямованої на високу надійність і довговічність продукту. Дані ланцюги забезпечують надійну роботу при високих навантаженнях в агресивних умовах, що потребують особливої уваги при їх проектуванні.

Зазвичай ланцюги виготовляються відповідно до специфікацій серії ВТ, проте для спеціальних рішень Tsubaki пропонує серії FB, FBXA, WORKHORSE. Унікальні особливості зазначених серій конвеєрних ланцюгів:

  • FB – ланцюги даної серії передбачають наявність спеціальної змазки між шпильками та втулками, а також наявність спеціальних ущільнювальних елементів між внутрішніми та зовнішніми ланками.
  • FBXA – передбачає загартування роликів ланцюга та всі вищезазначені переваги серії FB.
  • WORKHORSE – дана серія ланцюгів передбачає високоякісну пресову посадку його елементів, що надає ланцюгу високий показник стійкості до втомлюваного зносу. Також дана серія передбачає застосування шпильок та втулок із покриттям, спеціальні ущільнювачі, які виконують функцію захисту підшипникових пар ланцюга від абразивного та корозійного зносу.

 

  • Ланцюги реклаймерів

Tsubaki пропонує ланцюги реклаймерів з багатьма опціями. Вони розроблені для унікальних викликів вашої діяльності. Дані ланцюги мають покращені можливості для роботи у запиленому середовищі, що дозволяє боротися з абразивними частками між втулками та роликами. Tsubaki пропонує ланцюги, виготовлені із різноманітних матеріалів, з застосуванням спеціальних покриттів елементів, широким вибором кріплень та роликів.

Ланцюги реклаймерів повинні мати велику площу підшипникової поверхні, високу твердість та глибоко загартовані поверхні. Інженери Tsubaki використовують ці принципи при розробці конвеєрів реклаймерів з ланцюгами та зірочками, забезпечуючи довгий термін служби обладнання.

 

  • Ланцюги похилих конвеєрів

Ланцюги, призначені для використання в похилих конвеєрах, від Tsubaki відрізняються високою жорсткістю та антизгинним дизайном, що гарантує надійність, якого не досягають стандартні ланцюги виробників обладнання. Однак Tsubaki не зупиняється лише на цьому – вони гарантують також бездоганну однаковість встановлених двох паралельних ланцюгів, котра забезпечує рівномірний розподіл навантаження під час експлуатації ланцюга.

Висока точність збірки, яку забезпечує Tsubaki, виходить за рамки звичайних стандартів, встановлених у галузі, що дає змогу досягти максимальної ефективності роботи конвеєра та забезпечити надійну та довговічну роботу конвеєра.

 

  • Конвеєрні ланцюги загального призначення

Компанія Tsubaki пишається своєю обширною лінійкою ланцюгів для конвеєрів великих розмірів. Оскільки ці ланцюги можуть бути налаштовані під індивідуальні вимоги: виготовлені із використанням різноманітних матеріалів, комбінацій термообробки, покриттів, стійкості до корозії, прикріплень та типів роликів.

 

  • Привідні ланцюги

У суворих умовах з наявністю пилу та абразивних часток, стандартний ланцюг має коротший термін служби. Рішення Tsubaki – ланцюг серії Titan – впроваджене для довшого терміну служби в агресивних умовах, наприклад на цементних заводах. Tsubaki Titan має безшовні гільзи з мастильними канавками, спеціально покриті шпильки, нікельовані зовнішні пластини, внутрішні пластини з чорним оксидом та спеціальні проточки «ring coin» на пластинах, що максимізує термін служби ланцюга.

  • Зірочки та тягові колеса

Пара зачеплення ланцюг-зірочка мають працювати як одна злагоджена система. Зірочки Tsubaki виготовлені з високоякісних матеріалів і мають додаткове загартування зубчастої поверхні, що забезпечує довший термін служби ланцюга. Tsubaki пропонує широкий асортимент виконань (дизайнів) зірочок, які передбачають швидке виконання монтажу та демонтажу без необхідності демонтажу вузла привідного валу.

 

  • Обгінні муфти

Обгінні муфти Tsubaki BS-F застосовуються для виключення можливості реверсивної передачі крутного моменту валу, яка може призвести до пошкодження обладнання і подальших фінансових витрат на ремонт. Конструкція обгінних муфт передбачає вільне обертання внутрішнього кільця в одному напрямку. У випадку виникнення реверсивного крутного моменту, спрацьовує механізм зовнішнього кільця муфти, який миттєво блокує подальшу передачу крутного моменту у протилежному напрямку. Муфти Tsubaki BS-F спеціально розроблені для важких умов експлуатації і є кращим рішенням для застосування на похилих цементних підприємствах.

Цементна промисловість вимагає високої надійності та витривалості в обладнанні, що використовується. Компанія Tsubaki вирішила цю проблему, надаючи різноманітні рішення для різних аспектів виробництва цементу. Їхні технологічні інновації у ланцюгах, муфтах, зірках та іншому обладнанні допомагають підвищити продуктивність, знизити знос і забезпечити надійну роботу навіть у найважчих умовах.

Загалом, компанія Tsubaki є важливим гравцем на ринку обладнання для цементної промисловості, завдяки своєму поєднанню інноваційних технологій та досвіду у розробці рішень, спрямованих на досягнення оптимальної продуктивності, міцності і довговічності обладнання.


Коментарі

video
play
close