0 800 305 009

укр

eng
Головна Всі блоги Вплив структури поверхні на експлуатаційні властивості стрічок
Iaroslava Osadchuk

Вплив структури поверхні на експлуатаційні властивості стрічок

  Більшість полімерних стрічок, які використовують виробництва різних галузей мають свої певні відмінності та особливості. Зі зростанням асортименту стрічок – поняття універсальність здебільшого нівелюється. Окрім звичних матових та глянцевих поверхонь виробники конвеєрних стрічок пропонують структуровані або фактурні поверхні, що мають певні властивості для відповідних галузей.

  Гладка, шорстка або фактурна поверхня – це концентратор напруг, які акумулюються у зоні контакту «стрічка-продукт». Цей параметр відноситься до мікрогеометрії матеріалу і є невід’ємною частиною експлуатаційних характеристик полімерних стрічок. До геометрії поверхні відноситься не тільки рисунок (принт) фактури, але й товщина та якість напилення, яке здебільшого буває спеціальним, тобто не стандартним. Структура поверхні стрічки впливає на такі важливі експлуатаційні властивості як: зносостійкість, еластичність, шум, статичну та динамічну міцність, довговічність покриття, гідрофобність, корозійну стійкість, міцність з’єднання, що працює під натягом, коефіцієнт тертя, статичність та візуальну складову (колір, тип структури, блиск, тощо).

  Порушення структури (зношування) полімерних стрічок проявляється наступними етапами:

- Первинний знос (термін притирання на початку експлуатації);

- Нормальний знос (експлуатаційний), який проходить пропорційно часу та навантаженням;

- Аварійний знос (непередбачені умови, тертя) наступає у результаті перевищення кінематичних сил або механічного пошкодження.

  Спеціальна фактура полімерних стрічок забезпечує функціональні переваги:

-  можливий (до 30°) кут нахилу без використання профілю;

- ідеальне зчеплення з вантажем, що транспортується у діапазоні застосування від логістичного центру до транспортування тіста;

- тиснення особливого рисунку на нижній частині свіже-сформованих напівфабрикатів, продуктів виробника, тощо.

  Полімерні стрічки з будь-якою представленою фактурною поверхнею доступні на складі компанії Белтіморт. Окрім, того при з’єднанні стрічок наші спеціалісти дублюють необхідну фактуру на відрізку з’єднання, щоб мінімізувати «перехід» та спростити візуальний ефект на лінії.


Коментарі

video
play
close