0 800 305 009

укр

eng
Головна Всі блоги Полімерні стрічки. Фокус на гігієнічність!
Yulia Taranenko

Полімерні стрічки. Фокус на гігієнічність!

Стрічки з покриттям із ПВХ, ПУ, силікону виготовляються на основі синтетичних тканинних кордів. Проте, тканинні армуючі шари мають слабкі місця з точки зору гігієнічності полімерних стрічок. Важливо, щоб не було пошкоджень покриття стрічок, які є джерелом розмноження бактерій. Пошкодження країв стрічки внаслідок тертя та їх ворсистість призводить до потрапляння фрагментів ниток до продукту, а також погіршення гігієнічних властивостей стрічки. Виходом є герметизація країв стрічки пластиком.

Можливість приварювання гофробортів, перегородок та напрямних профілів дозволяє широко застосовувати стрічки на прямолінійних горизонтальних і похилих конвеєрних секціях. Перегородки можуть бути як з екструдованого пластику, так і армовані текстилем. У цьому випадку їх краї також повинні бути герметично запаяні.

Кутові секції конвеєрів потребують спеціально вирізаних стрічок, що не дозволяє будувати транспортери складної геометрії на одній приводній станції.

Здійснити санітарну обробку синтетичних стрічок досить просто. Можливе проведення як ручної, так і CIP-мийки. У конструкції конвеєра має передбачатися можливість послаблення натягу і очищення стрічки як з верхньої, так і нижньої сторони. Якщо стрічка ковзає по столу, то для очищення потрібно провести її демонтаж. Після мийки стрічку слід просушити та лише після цього монтувати на конвеєр і експлуатувати. Важливо, щоб тканинний корд стрічки залишався сухим під час експлуатації та не створював сприятливого середовища для розмноження  патогенних мікроорганізмів.

Додаткові рекомендації щодо очищення полімерних стрічок будуть представлені у наступних блогах. Свої запитання залишайте, будь ласка, в коментарях.


Коментарі

video
play
close